SocialWords - ©2014 Andrea Pronk-De Palm #SocialWords

SocialWords is Andrea Pronk-De Palm. Tweetalig, direct, bij tijd en wijle cynisch, maar ook gevoelig, serieus en altijd betrokken.

Taal en tekst zijn me met de paplepel ingegoten. Mijn vader, neerlandicus en een echte verhalenverteller, promoveerde 1969 in de Nederlandse Taal en Letteren met zijn proefschrift “Het Nederlands op de Curaçaose school”. Mijn moeder was (meertalig) handelscorrespondente en leerde mij de kracht van één enkele zin. Ze heeft ook mijn vaders boeken “pre-geredigeerd” vóór ze aan de uitgever werden aangeboden.

Taal en tekst als rode draad

De rode draad door mijn loopbaan is altijd taal en tekst geweest. Hoewel omstandigheden me regelmatig in andere richtingen hebben geleid, ben ik mijn grote liefde nooit uit het oog verloren.  Het bloggen en redigeren voor de eerste crowdsourced publisher van Nederland, leerde me al snel de fijne kneepjes van schrijven voor het web en webredactie. Als community manager voor een Haagse community voor creatieve ondernemers raakte ik vertrouwd met het verbinden van professionals en het verhalen vertellen met behulp van social media.

Ik stond “aan de wieg” van social media en nam deze snel op in mijn dagelijkse praktijk als informatieprofessional met advies, training en management. Terwijl mijn groeiende (online) netwerk zich verder uitbreidde, promootte ik digitalisering, het papierloze kantoor en slimmer werken.

Op 25 januari 2014 startte ik SocialWords om me volledig te richten op schrijven en redactie. Sinds 1 januari 2018 is SocialWords een handelsnaam van Pronk-De Palm Productions, geregistreerd in het Handelsregister in Den Haag met nummer 70595690.

 

 

Meer weten? Bekijk de links op deze website of stuur me een e-mail en vraag me wat je wilt!

Deel je mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: